zbiljsko jezero ali labodje jezero

Zbiljsko jezero

Med vikendi večkrat iščemo neke lepe lokacije, kam se odpravit z družino na en kratek izlet. Lokacij je ogromno, to moramo priznati, en krasen kotiček, če temu lahko tako rečemo je tudi Zbiljsko jezero. Jezera so vsem pri srcu, saj , če je pot speljana vse okoli lahko prav uživamo. Za Zbiljsko jezero smo sigurno že vsi slišali, saj je v Medvodah zelo znano po labodih. V tem jezeru lahko vidimo največ belih labodov, ne vem če še jih lahko kje toliko srečamo na enem kupu, kot na Zbiljskem jezeru.

Kot sem že omenila Zbiljsko jezero se nahaja v občini Medvode, prav v kraju Zbilje. Danes določenega kraja ni težko najti, saj nas lahko pametni telefoni pripeljejo točno na sam cilj. Jezero je akumulacijskega izvora, saj so ga leta 1953, ko so naredili hidroelektrarno, je nastalo tudi to jezero. Spada med večja jezera v Sloveniji, saj zavzema kar 70 hektarjev površine, široko je kar med 40 in vse do 250 metrov. V poletnih dneh je tukaj res ogromno obiskovalcev, ki tukaj občudujejo naravo ter seveda bele labode, ki so lahko rečem prav domači.

Zbiljsko jezero

Res, da povsod je Zbiljsko jezero omenjeno, kot pravljično jezero z labodi. Saj je jezero tudi dobilo ime po labodih, labodje jezero. Ni pa jezero samo posebno zaradi teh krasnih ptic. Tukaj z družino lahko preživite res krasen dan, naredite lep sprehod in se naužite svežega zraka. Ko ne veste kam na izlet, naj vam sedaj ostane v mislih za naslednjič Zbiljsko jezero. Tukaj ne bodo uživali samo otroci, sabo lahko vzamete tudi hišne ljubljenčke, samo imejte jih na povodcih, da ne bodo ustraševali ptic, ki tukaj živijo. Ob jezeru najdete tudi prijetno restavracijo, kjer se lahko okrepčate v poletnih mesecih. Obisk jezera ni primrno samo za poletne dni, obiščete ga lahko čez celo leto, vsakič, ko ne veste kam se podati na izlet.