ALU okna vas bodo navdušila

ALU okna

Vsaka vrsta oken ima neke prednosti in slabosti, vendar pa je vedno kupec tisti, ki se odloči, katera okna bo imel. Pa vendar so ALU okna čedalje bolj priljubljena med ljudmi – preberite članek do konca in ugotovite, zakaj je temu tako.

Obstaja več vrst oken, recimo lesena okna, PVC okna, ALU okna ter kombinirana okna večih materialov (les-aluminij ali pa PVC-aluminij).
ALU oz. aluminijasta okna so zagotovo prava izbira za vse, ki si želite enostavnega vzdrževanja oken – ALU okna namreč ne zahtevajo kakšnega posebnega premazovanja, saj je njihova površina lakirana, zadostuje že, da jih vsake toliko časa obrišete s krpo, da odstranite prah in ostale umazane delce, ki se naberejo na oknih. Tovrstna okna so izjemno trpežna in odporna na vse vremenske nevšečnosti, kar pomeni, da bo preteklo kar nekaj časa preden jih boste morali menjati. Poskrbite le, da boste prostore, kjer imate aluminijasta okna redno zračili, saj lahko prevelika vlaga vpliva na njihovo kakovost. Poleg vsega naštetega pa imajo tudi odlične toplotne in zvočne izolacijske lastnosti.

ALU okna so primerna za vsak dom, pred nakupom pa se pozanimajte, katera različica teh oken je najprimernejša za vas. Obstajajo namreč tri možnosti – lahko se odločite za okna, ki so v celoti narejena iz aluminija, ki imajo veliko izolativne pene, ki poskrbi za to, da je okno stabilno ter ima dobro toplotno in zvočno izolacijo. Ker so profili zelo tanki, je steklena površina zelo velika, kar pomeni, da bo v vaš dom prišlo res veliko svetlobe. Druga možnost je kombinacija aluminija in lesa, ki so odlična izbira za vse, ki si želite v notranjosti hiše imeti pridih domačnosti – ta okna so namreč narejena tako, da so znotraj iz lesa, zunaj pa iz aluminija, vrsto lesa pa izbirate sami. Še zadnja možnost pa je kombinacija aluminija in PVC-ja. To so zares sodobna okna, z odličnimi izolacijskimi lastnostmi, poleg tega pa omogočajo dvojno ali trojno zasteklitev, kar le še poveča neprepustnost mraza ali hrupa.

Oznake: