Bolečine v trebuhu so lahko tope

bolovi u trbuhu bol

Sigurno ste že kdaj občutili bolečine v trebuhu. Nekateri imajo pogosto te težave, ampak ni vedno ta težava nevarna, da bi morali hitet k zdravniku. Bolečine v trebuhu se lahko pojavijo že takrat, ko nekaj napačnega damo v želodec. Ko pravimo, da nas boli trebuh, ni nujno, da nas boli želodec ali trebuh, ker te bolečine lahko segajo med prsnim košem in vse do sramnega predela. Zakaj pa še prihaja do bolečin in raznih težav ter kako si lahko pomagamo pa lahko zveste na spletni strani, ki jo najdete zgoraj.

Bolečine v trebuhu so lahko zelo različne. Nekateri imajo zelo ostre, drugi bolj tope, spet nekateri krčevite. V samem delu trebuha so različni organi, ki nas lahko takrat bolijo. To so jetra, želodec, vranica. Tanko in debelo črevo, ledvice, trebušna slinavka, žolčnik. Mi vedno, ko nas v predelu trebuha kaj boli, da imamo bolečine v trebuhu. Sedaj veste, da vas lahko boli kateri drugi organ. Pomagamo si lahko sami, če ta bolečina ne traja dolgo. V lekarni lahko brez recepta kupimo mazilo Smrekovit. Ampak morate vedeti, da to mazilo ne pomaga na dolgi rok. Zato, če vidite oziroma občutite bolečine dalj časa je dobro, da obiščete zdravnika.

bolečine v trebuhu

Včasih kaj napačnega damo v želodec in nekateri že občutijo bolečine v trebuhu. Ampak lahko so različni vzroki teh bolečin. Lahko pride tudi do kakšne želodčne bolezni, kar pomeni, da nam lahko pomaga res samo zdravnik. Zato nikoli ne podcenjujmo bolečin v trebuhu, ker nikoli ne vemo kaj pričakovati. Najlažja bolečina oziroma težava je, ko smo na kakšno hrano alergični. To res lahko sami pozdravimo in tudi zelo hitro bolečina mine. Če pa pride do gastritisa, to je samo ena težka bolezen pa ni najbolj rahla bolezen, če lahko temu tako rečemo. Za vsako bolečino ne rabimo hiteti k zdravniku, je pa dobro da jo spremljamo in ugotovimo, kdaj si sami več ne moremo pomagati.