Kako se lotiti opremljanja predsobe?

predsobe

Predsoba je prostor, v katerega ob vstopu v stanovanje najprej zakorakate in je na neki način ogledalo stanovanja, saj odraža, kdo ste in kaj vam je všeč. Tako na goste naredi prvi in zadnji vtis ob prihodu in odhodu s stanovanja. Če si želite lično urejene predsobe, potem boste v nadaljevanju našli koristne nasvete, ki vam bodo pomagali pri prenovi ali prvem opremljanju predsobe.

Predsobo največkrat uporabljamo za shranjevanje plaščev in jaken, čevljev, dežnikov in drugih dodatkov, zato poskrbite, da bo lepa in hkrati funkcionalna. Opremljanja predsobe se lotite resno, zavzeto in po začrtanem planu.

Izbira barv predsobe
Zelo pomembno je, da izberete barve, ki se jih s časoma ne boste naveličali, najbolje nevtralne – bela, bež ali rjava. Takšne barve se ujemajo tudi z ostalim pohištvom v stanovanju. Svetli toni prostor optično nekoliko povečajo, kar vedno pride prav, saj običajno naše predsobe niso velikih dimenzij.

predsobe

Dovolj prostora za čevlje in uporabnost predsobe sta na prvem mestu.

S čim opremiti predsobo?
Prostor, ki vam je na voljo kot predsoba, kar se le da dobro izkoristite. To poskrbite s policami, obešalniki, organizatorjem za čevlje, garderobno omaro, ogledalom, sediščem, držali za dežnike itd. Kljub temu, da si želite izkoristiti vsak delček predsobe, naj prostor ne deluje preveč utesnjeno.

Uporabnost predsobe
Vaša predsoba bo v uporabi vsak dan tudi večkrat, zato naj ne bo le lepa, ampak predvsem uporabna. Pomembno je, da ima zadostno število obešalnikov in polic za shranjevanje plaščev, jaken, kap, rokavic, torbic in ostalih dodatkov. Nikar ne pozabite na odlagalne površine, ki vedno pridejo zelo prav, za vso drobnarijo, ki jo nosite po žepih, kot so ključi, denarnica itd. Nikar ne naredite zelo pogoste napake, da pohištvo za predsobo ni pravih dimenzij. Pri izbiri omar in komod ne pozabite na morebitne moteče dejavnike v prostoru, kot je radiator. Predsoba naj z izbranimi kosi pohištva deluje čim bolj enotno, uporabno in lepo na pogled.

Oznake: