Kakovostne talne označbe so obstojne in ne drsijo

talne označbe

Talne označbe nam pomagajo pri varnosti, da vemo, kje je cesta ali konec parkirišča, kje no nevarnosti in kako voziti, da bo za vse cestne udeležence najbolj varno, kajti če se samo eden ne drži pravil in označb, lahko pride di hude prometne nesreče. Talne označbe pa morajo biti nujno zelo dobro vidne, zato moraj obiti narejene kakovostno in se jih čez določeno število ter obnovi, da so spet take, kot so bile prej, saj se lahko poškodujejo in zbrišejo sčasoma zaradi vožnje preko njih in drugih klimatskih razmer, o čemer si poglejte na tej povezavi http://www.talneoznacbe.si/. Talne označbe se naredijo tako na javnih površinah kot tudi na zasebnih površinah za podjetja ali posameznike, kjer je to potrebno in smiselno.

talne označbe

 

Vidne pa morajo biti v vseh pogojih, to je podnevi in ponoči, v megli, v mokrih dneh in ko je suha površina, kjer so talne označbe narisane. Označujejo jih tako ročno kot tudi s stroji, odvisno, kje so. Če so na majhnih površinah ali neobičajne, potem se to vse naredi ročno, medtem ko se na cestah in avtocestah največkrat označujejo strojno zaradi velikih razdalj in hitrosti da ter nekaj še ročno, kar s stroji ne gre. Zelo pomembno pa je, da so obstojne in da ne drsijo.

Označevanje je nujno potrebno tudi v velikih skladiščih, proizvodnih halah, garažah in drugih javnih ter zasebnih površinah. Za te talne označbe je zelo pomembno, da so obstojne, saj se preko njih ves čas vozi ali hodi in da seveda ne drsijo, čeprav je taka površina običajno vedno suha, je vseeno na to treba paziti in izbrati resnično prave materiale.

Barvanje športnih igrišč je nekaj posebnega, saj uporabijo določene šablone, da so res taka, kot po pravilih morajo biti. Enako velja za kolesarske in sprehajalne steze, ki so pobarvane z drugo običajno opečnato barvo. Kolesarske steze se barva z eno komponentnimi barvami in dvo komponentnimi materiali.