Vrtna uta pri vam doma

vrtna uta

Najlepše je, če imaš svojo hišo in vrt, kjer lahko uživaš ob kavi ali druženju s prijatelji. Ampak , da se družiš nekje na vrtu, rabiš tudi prostor oziroma neko uto ali kaj podobnega. Vrtna uta je tisto kar vsak sanja, kjer se lahko družiš oziroma sprejemaš goste. Tukaj si lahko preberete nekaj koristnih informacij. Uto si lahko izdelamo sami, samo malo domišljije uporabimo. Če pa nismo na tem področju najbolj spretni, pa jo naročimo pri kakšnem mizarju ali kupimo že narejene. Uta na vrtu ali kje v naravi lahko služi za različne namene. Tudi za zaljubljence je čudovit prostor.

Je bilo eno obdobje, ko ljudje niso gradili vrtnih ut, ker sem jim je zdelo to nekaj brez veze. Danes je spet vrtna uta postala element na vrtovih. Nekateri kar tekmujejo med sabo, kateri bo imel lepšo uto, katera je bolj zanimiva. Lahko si zamislimo posebne vrtne ute, to so različne oblike, velikosti ali tudi barve. Tudi zelo je odvisno kakšno si zamislimo, ali je to zaprta uta ali odprta na vseh straneh. Tista zaprta vrtna uta je bolj namenjena za odlaganje kakšnega orodja ali hišica za otroke, tudi je lahko mali vikend. Izberemo prostor za uto tam, kjer imamo prostor in za kakšne namene jo bomo uporabljali. Če bo to vrtna uta, kjer bomo uživali ob prostem času, pili kavo ali čaj, bo sigurno blizu same hiše.

vrtna uta

vrtna uta

Če si želite posebno vrtno uto, ki bo res izstopala od drugih, si vzemite čas za izdelavo. Tudi glede kritine razmislite, mogoče jo pokrijete s slamo ali skodlami. Vse je odvisno, kaj imate radi, kakšen material vam je všeč. Uta naj bo iz lesa, mogoče ji dodate kakšno kovinsko oporo.  Ne pozabite tudi na kakšne vzpenjavke, ki se lepo vijejo po uti. Poleti bo prav prijetno v njej sedeti in spremljati kako cveti.

Oznake: