Pravočasno zdravljenje zoba

Zdravljenje zoba

 

Ohranjanje zdravja zob je ključno, še posebej, ko se soočamo z izzivi, ki jih prinašajo modrostni zobje z globokimi koreninami in pogostimi močnimi bolečinami. Zdravljenje zoba postane nujno, ko se pojavi vnetje zobnega živca, pogosto posledica napredovanega kariesa in prisotnosti bakterij v notranjosti zoba. Kirurški poseg, imenovan ekstrakcija, se izvede pri puljenju zoba. Doktor 1A, ki sodeluje samo  z skrbno izbranimi zobozdravniki, vam je lahko v veliko pomoč.

Bolečina ob ugrizu

Vnetje zoba se običajno kaže z bolečino ob ugrizu in občutljivostjo na spremembo temperature. Zobozdravniki priporočajo zdravljenje za umiritev simptomov, saj vnetje predstavlja tudi potencialno žarišče, iz katerega se bakterije lahko razširijo po celem telesu.

Doktor 1A omogoča hitro in učinkovito povezavo z ustrezno zobozdravstveno oskrbo

Zdravljenje – alternativa puljenju

Danes je zdravljenje zoba postalo izjemna alternativa puljenju. Skoraj vedno je mogoče najti rešitev in izvesti uspešno zdravljenje, saj izguba zoba negativno vpliva na ustno zdravje in stabilnost zob. Redni pregledi pri zobozdravniku pomagajo prepoznati kariozne spremembe v zgodnji fazi, ko je še mogoče preprečiti vnetje živca. Zdravljenje zoba, še posebej koreninskega kanala, poteka pod lokalno anestezijo. Zobozdravnik odstrani poškodovan živec in bakterije ter natančno zapolni prostor. Po potrebi se zob protetično oskrbi. Puljenje zoba je rezervirano za primere, ko je zob močno prizadet ali obstajajo specifični zdravstveni pogoji.

Puljenje zoba je potrebno v situacijah, ko se zob močno maje, obstaja pozen stadij parodontoze, je prisotno močno vnetje dlesni ali procesi v kosti. Postopek poteka pod lokalno anestezijo, lahko pa zahteva tudi poseg oralnega kirurga, odvisno od težavnosti primera.

Danes je zdravljenje zoba postalo izjemna alternativa puljenju

Doktor 1A

Pomembno je razumeti, da je cena puljenja zoba odvisna od različnih dejavnikov, vključno s kompleksnostjo posega in izbrano ordinacijo. Doktor 1A, zdravstvena agencija, sodeluje z izbranimi zobozdravniki v Sloveniji in na Hrvaškem ter ponuja pacientom brezplačen prvi pregled, ekskluziven 20 % popust in bon v vrednosti 100 € po opravljeni storitvi. Zagotavljajo neboleč poseg in široko ponudbo preverjenih ponudnikov zobozdravstvenih storitev. Pacienti imajo možnost sodelovanja v anketi o zadovoljstvu, s čimer si prislužijo dodaten bon. Doktor 1A omogoča hitro in učinkovito povezavo z ustrezno zobozdravstveno oskrbo.